Gratis e-book met btw-checklist

Je hoeft het niet alleen te doen.

Wil jij voldoen aan de btw regelgeving en fouten en boetes voorkomen? Met deze btw-checklist ben je altijd goed voorbereid.

Hoe is de btw-checklist ontstaan?

Je kunt niet alles weten.

Veel van mijn klanten verwerken zelf hun administratie, en ik zie vaak dezelfde fouten worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld btw als voorbelasting meenemen bij verzekeringen en bankkosten, maar ook het gebruik van foutieve btw-nummers op de verkoopfacturen.

Uiteraard gaf ik dit steeds aan bij mijn klanten, maar ik dacht dit kan beter en zo is dit e-book met dé btw-checklist ontstaan.

In dit e-book heb ik een zo compleet mogelijk overzicht gemaakt met betrekking tot de btw, met onder andere:

N

Uitleg over het verschil tussen een btw-identificatienummer en een OB-nummer.

N

Uitleg over de btw-tarieven.

N

Welke voorbelasting je mag aftrekken.

N

Wat de tijdvakken zijn voor het indienen van de btw-aangifte.

N

Wanneer de betalingen bij de belastingdienst binnen moeten zijn.

Waarom deze checklist downloaden?

Het downloaden van deze checklist helpt je om op een georganiseerde en foutloze manier aan je btw-verplichtingen te voldoen, wat uiteindelijk kan bijdragen aan een soepel en probleemloos belastingproces.

Ik ben Anita en ik ben mijn administratiekantoor Ovanko Administraties gestart, omdat ik, in tegenstelling tot de meeste ondernemers, administratie juist leuk en interessant vind.

In het logo staat een vuurtoren en deze is een baken voor de scheepvaart en schijnt licht over het water.

Met mijn heldere blik kijk ik naar jouw administratie. Ik zie snel waar het beter kan, hoe dit op een simpele manier is aan te passen waardoor jij meer financieel overzicht krijgt.

Voor mij is het belangrijk dat jij jouw administratie op orde hebt en zelf ook steeds beter begrijpt hoe jouw eigen administratie in elkaar steekt.

Mijn klanten omschrijven mij als toegankelijk. Bij mij dus geen ingewikkelde termen maar Jip en Janneke taal en duidelijk uitleg. Lees meer over mij.

Hierdoor krijg jij als ondernemer niet alleen meer inzicht in je financiële cijfers en je bedrijf op cijfers sturen, maar ook meer tijd voor je bedrijf en voor jouw klanten.

Ik verheug mij erop om je meer inzicht te geven in je cijfers en administratie.

Wat zeggen mijn klanten?

Een geschenk uit de hemel

“Voor mij is Anita een geschenk uit de hemel 😉 Haar jarenlange boekhoudervaring zie ik aan alle kanten terug. Ze heeft op elke vraag een helder en duidelijk antwoord (in brede zin). Ze reageert heel snel op de mail en legt waar nodig uit via een doorgestuurde video. Heb in een korte tijd veel geleerd. Als persoon is ze ook bijzonder prettig. Ze weet mijn boekhoud stress te reduceren tot nul. Ik noemde haar al naast boekhouder ook personal coach. Mijn dank is groot!”

Angelique den Outer

Super behulpzaam

“Anita is super behulpzaam en heel fijn om mee te werken. Ze heeft duidelijke oplossingen voor vragen waar ik mee zit. Dankzij haar voelt de boekhouding een stuk lichter.”

Tom de Jongh

Een verademing

“Wat een verademing. Eindelijk een accountant die mijn aangifte serieus neemt en goed en snel communiceert! En snel antwoord op mijn vragen, super fijn! Ik weet dat mijn boekhouding en aangifte in goede handen zijn bij Anita.”

Maartje de Boer